Doigravanje za plasman u najviši rang

Veležovi omladinci ostali bez Premijer lige

Edmir Škorić

U subotu su odigrani revanš mečevi polufinala doigravanja za Premijer ligu BiH u kategoriji juniora.

Slave juniori Budućnosti, koji su danas u revanšu ponovo savladali Krajinu iz Cazina. U prvom meču je bilo 5:3 za goste iz Banovića, da bi danas u drugom meču Budućnost pobijedila s 2:1.

Strijelci za domaću ekipu bili su Izudin Čavalić u 74. i Adin Husić u 81. minuti, dok je kod Cazinjana jedini gol postigao Samir Hadžić u 32. minuti.

Budućnost će se za Premijer ligu boriti sa ekipom Romari iz Viteza, koja je u dva navrata pobijedila Velež. U finalu se igra jedna utakmica, a igrat će se na Ilidži naredne srijede.

Romari su u Vitezu slavili s 1:0 prije tri dana, a istim rezultatom trijumfovali su i danas u Mostaru. Presudio je autogol Berina Gasala u 50. minuti, nakon čega Rođeni više nisu uspjeli da se vrate i morali su na kraju da čestitaju gostima na finalu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.