UEFA potvrdila termine mečeva i stadione na kojim će igrati bh. klubovi

Za prva pretkola

UEFA potvrdila termine mečeva i stadione na kojim će igrati bh. klubovi

A. Čaušević

Bosnu i Hercegovinu će u novoj sezoni UEFA-nih takmičenja predstavljati Zrinjski, Borac, Tuzla City i Velež.

Dok Zrinjski, Borac i Tuzla City svoj evropski put počinu u prvim pretkolima Lige prvaka, odnosno Konferncijske lige, Velež je kao osvajač Kupa dobio direktan plasman u drugu fazu kvalifikacija najmlađeg UEFA-inog takmičenja.

Bh. klubovi vode veliku muku sa infrastrukturom pa je većina primorana da evropske mečeve igra na drugim jer su njihovi domaći stadioni tokom sezone neuslovni ili samo rijetki imaju potrebne UEFA-ine licence.

Tako će u novoj sezoni čak tri bh. kluba domaće mečeve igrati na neutralnim terenima. Radi se Borcu, Tuzla Cityju i Veležu.

Zrinjski će prvi pretkolo moći igrati na stadionu Pod Bijelim brijegom. UEFA je to i zvanično potvrdila. Prvi duel protiv Sheriffa na programu je 6. jula od 20 sati. Revanš je 13. jula u Tiraspolu od 19 sati.

UEFA je potvrdila i domaće stadione Tuzla Cityja i Borca za duele protiv Tre Pennea iz San Marina, odnosno B36 Troshavna sa Farskih ostrva.

Oglasi

Borac će biti domaćin na stadionu u Milan Jelić u Modriči. Prvi susret igrat će se 7. jula s početkom u 18 sati, a revanš je sedam dana kasnije.

Glavni razlog zašto će Borac igrati u Modriči je taj što je u toku promjena glavnog terena na Gradskom stadionu u Banja Luci.

Tuzla City će u prvom susretu 7. jula biti gost, a u četvrtak 14. jula na stadionu Grbavica od 18 sati će biti nominalni domaćin.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Interesantno da u slučaju prolaska u drugom pretkolu Tuzla City i Velež trebaju biti domaćini u prvim duelima, a oba kluba su kao stadion prijavili Grbavicu.

Odluka o tome ko će imati prednost u slučaju da tuzlanski premijerligaš izbaci predstavnika San Marina će biti donesena naknadno.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JJRamzes
Ispunjava li ijedan stadion uslove za grupnu fazu recimo, mada su nasi klubovi miljama od toga
3 1
neznalac
nisam previse upucen u bih situaciju. sta na primjer fali stadionu rodeni ili kosevu da ispuni kriterije? a sta prema tome ima bijeli brijeg i stadion u modrici?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi