Foto: T. Hebib

Dolazi stoper

Osim rješava igračku križaljku: U Velež stiže pojačanje na deficitarnu poziciju · Saznajemo

Eldar Ganibegović

FK Velež polako rješava igračku križaljku za narednu sezonu.

Tako bi se uskoro Rođenima na Kupresu trebao pridružiti 28-godišnji hrvatski stoper Frane Ikić.

U ekipu osvajača Kupa Bosne i Hercegovine iz prethodne sezone stići će besplatno, nakon što mu je istekao ugovor s mađarskim Gyirmotom.

Ikića su ljubitelji fudbala u Bosni i Hercegovini upoznali dok je igrao za FK Željezničar od februara 2020. do ljeta 2021. godine. U tom periodu odigrao je za Plave s Grbavice 31 utakmicu, postigao dva gola i dodao dvije asistencije.

Osim Gyirmota i Željezničara, Ikić je u karijeri igrao za Fuzinar i Koper u Sloveniji, te u rodnoj Hrvatskoj za Cibaliju, Rijeku i Zadar u kojem je i počeo karijeru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veleža što se tiče, osim Ikića u klub bi trebala stići još najmanje dva pojačanja do početka sezone. 

Podsjetimo, Amar Osim je sinoć u prijateljskoj utakmici protiv Čelika na Bilinom polju debitovao na klupi Veleža, a pobjedu je odnio zenički klub nakon preokreta, rezultat je bio 2:1. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.