Osim: Neki igrači su prebukvalno shvatili da je ovo svečarska utakmica

Trener Veleža nakon meča u Zenici

Osim: Neki igrači su prebukvalno shvatili da je ovo svečarska utakmica

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Velež je večeras u prijateljskom meču u Zenici poražen od Čelika sa 2:1.

Čelik je večeras proslavio svoj 77. rođendan, a igrači ovog kluba su to na najbolji način uradili pobjedom protiv Veleža.

Na klupi Rođenih večeras je debitovao i Amar Osim koji je nakon utakmice otkrio svoje prve utiske.

"Drago nam je što smo pozvani da uveličamo ovaj događaj. To je veliko priznanje Veležu kao klubu jer je Čelik veliki klub i mogli su pozvati bilo koga, a oni su pozvali nas. Rado smo se odazvali i došli jer smo znali da ćemo imati dobre uslove za igru, da će biti lijep ambijent.

"Što se tiče same utakmice nije bilo kao što smo planirali jer smo malo prebukvalno shvatili da je ovo svečarska utakmica pa smo malo previše dopustili Čeliku da igra, ali je Čelik pokazao da ima veliku energiju mladih igrača i znanje koje kada se poklopi s nekim situacijama koje su se desile bude što bude i pobijedili su zasluženo. Naravno, da je meč drugačiji bio izveli bismo i drugačiji sastav".

"Mi smo planirali da igramo dva puta po 45 minuta sa drugačijim sastavima jer smo na početku priprema. Međutim, nisam zadovoljan kako se to sve odvilo bez obzira na to što su ekipe skroz izmiksane i nikad se više neće tako igrati s nekim igračima koji su tu na probi, ali svejedno je trebalo malo više ozbiljnosti Treba odati priznanje Čeliku koji je iskoristio te neke momente naše nepažnje i zasluženo pobijedio".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šta se očekuje od Veleža u narednoj sezoni?

"To je logično da navijači više očekuju nakon svih tih stvari iz prethodne dvije sezone. Treba gledati naprijed, klub je stabilan, igrači su zajedno već par godina što je dobar preduslov da se nešto napravi. Bit će tu nekih igrača sa strane u ekipi, ozbiljno se radi u klubu i oko kluba tako da nema razloga da očekivanja ne budu veća nego što su dosada bila. Sljedeća etapa je da se još više približimo vrhu i da budemo nekakav još značajniji faktor u bh. fudbalu".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mostarac94
Tako je brko, uz tebe smo, samo lagano.
24 7
Baco
Ljudi ,ovo je sport .Utakmica bila svecarska ali je bila utakmica .Djeca u Čeliku igraju i zele da se dokazuju,sad se treba pravdat sto se Velez pobijedio.Iskreno ja sam ocekivao pobjedu Veleza jer je Premier ligas i nista vise.A pitari su upravu odigraj malo vise daj koji gol i onda polako svečarski zavrsi.Ko vas hebe nek je ČELIK Ddobio...
18 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi