Foto: fkzeljeznicar.ba

Pojačao odbranu Plavih

Stjepan Vego potpisao za Željezničar · Zvanično

Edmir Škorić

Dvadesetčetverogodišnji defanzivac Stjepan Vego najnovije je pojačanje Željezničara.

Lijevi bek federalnog prvoligaša GOŠK-a iz Gabele potpisao je za sarajevske Plave i on je već danas stigao na Grbavicu gdje će nastaviti karijeru i pokušati u narednom periodu da se izbori za startno mjesto u timu.

Vego se u januaru vratio u GOŠK, za koji je ovaj bivši mladi bh. reprezentativac igrao i prije nekoliko godina.

Bio je u Hrvatskoj, igrao za Zaprešić, a zatim i za Celje u Sloveniji. Ima i iskustva igranja u Njemačkoj u nižerazrednim timovima.

On je četvrto pojačanje Željezničara nakon Brazilca Santosa Clarismarija koji je došao iz Rudara, zatim Dženana Haračića koji je došao iz GOŠK-a, te Dženisa Beganovića, koji se na Grbavicu vraća iz Slobode.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.