Crnogorac na Tušnju

Sloboda danas igra u Hrvatskoj, na Tušanj stiglo ofanzivno pojačanje skromne statistike

E. Škorić

Fudbalski klub Sloboda danas igra protiv Slaven Belupa na stadionu u Koprivnici.

Tuzlake očekuje ciklus pripremnih mečeva, a prvi na programu večeras u 18 sati na stadionu u Koprivnici. Biće ovo tek jedna u nizu utakmica koje će crveno-crni odigrati u sklopu priprema za narednu sezonu.

Kenan Delić je iz TOŠK-a stigao kao prvo pojačanje, a ubrzo je stiglo i drugo pojačanje ili bolje rečeno nova akvizicija koja tek treba da se pokaže da li je pojačanje ili tek jedan od onih u rubrici 'dolasci'.

U Slobodi su uvjereni da je riječ o igraču koji će biti od velike pomoći u sezoni pred nama, a radi se o Savi Gazivodi, 27-godišnjem desnom krilu. On je prethodne sezone igrao za Petrovac u Crnoj Gori, a ranije je nastupao za Budućnost iz Podgorice, Radnik, Radnički Niš, Iskru, Kom, Mornar i Rad.

Ipak, ono što možda može zabrinuti čelnike kluba i navijače tuzlanskog premijerligaša je činjenica da nije imao nikakav statistički učinak na 15 mečeva proteklih mjeseci u svom bivšem klubu, dok je na terenu ukupno proveo 360 minuta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uglavnom je dobijao šansu s klupe za rezervne igrače, dok je svih 90 minuta odradio jedino u 3:0 porazu od Zete u aprilu ove godine. Ukupno je u karijeri dao 10 golova, od čega devet u Drugoj ligi Crne Gore i jedan gol u Prvoj ligi Crne Gore.

Ostaje nam da vidimo hoće li se na kraju ispostaviti kao pravi potez uprave Slobode, a jedno je sigurno - Tuzlake očekuje velika borba ponovo, nakon što su na kraju ipak uspjeli u prošloj da ostvare ostanak u elitnom rangu bh. nogometa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.