FOTO: Slaven Belupo

Visok poraz

Sreća pa je prijateljska: Slobodu obrukao član HNL-a

Admin Čaušević

Sloboda je upisala visok poraz u pripremnom duelu protiv Slaven Belupa.

Član HNL-a je bh. premijerligaša pobijedio sa ubjedljivih 5:0 što je jasan znak da je pred tuzlanskim klubom teška sezona.

Slaven je u vodstvo stigao u 11. minuti. Centaršut Bašića s lijeve strane u gol je pretvorio Žuljević. 2:0 bilo je samo dvije minute kasnije. Caimacov je presingom natjerao golmana Slobode na grešku i povećao vodstvo.

Do kraja poluvremena vidjeli smo još jedan lijep pogodak Slavena. Kvržić je u 33. minuti preciznom dubinskom loptom pronašao Žuljevića koji koristi situaciju jedan na jedan i zabija za 3:0.

U 65. minuti Liklin je iskosa s lijeve strane pogodio za 4:0. U 67. Liklin se pretvorio u asistenta.Pronašao Hlevnjaka koji je glavom zabio za 5:0. Bio je to i končan rezultat utakmice.

NK Slaven Belupo – FK Sloboda 5:0 (3:0)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slaven Belupo: Sušak – Bosec, Božić, Soldo, Falbo – Caimacov, Marina, Bašić – Kvržić, Žuljević, Crnac. Još su igrali: Marković – Hlevnjak, Tepšić, Eskinja, Martinaga – Kocijan, Behram – Fanimo, Mihalić, Liklin – Branšteter. Trener: Zoran Zekić.

Sloboda: Bukvić, Devedžić, Mehmedović, Deilić, Beganović, Kurtalić, Alić, Maksimović, Osmić, Buturović, Kapetanović. Još su igrali: Mehić, Avdić, Bratovičić, Gazivoda, Hasanović, Saletović, Kadrić, Alves, Mahmud, Pekarić, Sattam, Omar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.