Sloboda danas igra u Hrvatskoj, na Tušanj stiglo ofanzivno pojačanje skromne statistike

Crnogorac na Tušnju

Sloboda danas igra u Hrvatskoj, na Tušanj stiglo ofanzivno pojačanje skromne statistike

E. Škorić

Fudbalski klub Sloboda danas igra protiv Slaven Belupa na stadionu u Koprivnici.

Tuzlake očekuje ciklus pripremnih mečeva, a prvi na programu večeras u 18 sati na stadionu u Koprivnici. Biće ovo tek jedna u nizu utakmica koje će crveno-crni odigrati u sklopu priprema za narednu sezonu.

Kenan Delić je iz TOŠK-a stigao kao prvo pojačanje, a ubrzo je stiglo i drugo pojačanje ili bolje rečeno nova akvizicija koja tek treba da se pokaže da li je pojačanje ili tek jedan od onih u rubrici 'dolasci'.

U Slobodi su uvjereni da je riječ o igraču koji će biti od velike pomoći u sezoni pred nama, a radi se o Savi Gazivodi, 27-godišnjem desnom krilu. On je prethodne sezone igrao za Petrovac u Crnoj Gori, a ranije je nastupao za Budućnost iz Podgorice, Radnik, Radnički Niš, Iskru, Kom, Mornar i Rad.

Ipak, ono što možda može zabrinuti čelnike kluba i navijače tuzlanskog premijerligaša je činjenica da nije imao nikakav statistički učinak na 15 mečeva proteklih mjeseci u svom bivšem klubu, dok je na terenu ukupno proveo 360 minuta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uglavnom je dobijao šansu s klupe za rezervne igrače, dok je svih 90 minuta odradio jedino u 3:0 porazu od Zete u aprilu ove godine. Ukupno je u karijeri dao 10 golova, od čega devet u Drugoj ligi Crne Gore i jedan gol u Prvoj ligi Crne Gore.

Ostaje nam da vidimo hoće li se na kraju ispostaviti kao pravi potez uprave Slobode, a jedno je sigurno - Tuzlake očekuje velika borba ponovo, nakon što su na kraju ipak uspjeli u prošloj da ostvare ostanak u elitnom rangu bh. nogometa.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Slana_carsija
Kako pojačanje? Siguran sam da je svaki Slobodin junior bolji od tog Gazivode, koji prvo neće odmah dobiti papire zbog tromosti administracije, onda će se mjesec dana uigravati, pa ga mjesec neće htjeti šut, u tom ide i zimska pauza. Za to vrijeme plaćaš stan, hranu, platu , umjesto da naše dijete stimulises sa većom platom
6 0
Adnan tz
Sta bi sa crnjama
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi