ND Gorica sigurno slavila

Novi poraz Borca

Midhat Šljivak

Banjalučki Borac doživio je danas novi poraz u pripremnim utakmicama u Sloveniji. Bolja od bh. premijerligaša danas je bila ND Gorica koja je slavila s 3:1.

Slovenački tim dobro otvara meč. Dominirao je u uvodnim minutama meča, a u 12. minuti stiže i do vodstva. Za vodstvo od 1:0 pogodio je Alen Krajnc.

Borac se potom budi i u 17. minuti dolazi do izjednačenja. Goran Zakarić preciznim udarcem matira golmana Gorice za 1:1.

Ipak, Gorica na odmor odlazi vodstvom od 2:1. Alen Krajnc je u 33. minuti sjajno pogodio za prednost svog tima.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Gorica povećava prednost. Leon Marinič u 51. minuti postiže gol za 3:1 nakon sjajnog prodora i asistencije Adisa Hodžića. 

Borac je do kraja meče bolji tim. Stvorio je tim Nenada Lalatovića nekoliko dobrih šansi, ali promjene rezultata nije bilo i ostalo je 3:1.

Borcu je ovo drugi poraz na pripremama u Sloveniji, a za tri dana igra se novi meč protiv Celja.

Prijateljski meč:

ND Gorica - Borac 3:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.