Sjajna partija Sarajeva

Debi iz snova Feđe Dudića, sedam golova u mreži Crnogoraca i fantastični nastupi pojačanja

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

FK Sarajevo je na Koševu u prvoj pripremnoj utakmici s 7:1 savladao Iskru iz Danilovgrada.

Bio je ovo i debi Feđe Dudića na klupi Bordo tima koji nije mogao bolje početi, a ni završiti.

Nakon dvije uvodne prilike koje su imali Varešanović i Ahmetović, Dal Varešanović u šestoj minuti pogađa za 1:0. U desetoj minuti prvi opasan napad gostiju iz Crne Gore i dobra intervencija Šahinovića. 

Sedam minuta kasnije dobra intervencija i golmana gostiju koji zaustavlja Čatakovića. 

Nizale su se šanse Sarajeva do 30. minute kada je viđena akcija Mulalića i Ramića, dupli pas ovog drugog s Čatakovićem, koji odigrava loptu Suljiću, a Asmir je zakucava u mrežu za 2:0.

Salčin centrira, a Čataković zakucava loptu u mrežu Crnogoraca za visokih 3:0 u 39. minuti utakmice, no to je bio tek početak potopa crnogorske ekipe.

Feđa Dudić je u drugom poluvremenu na teren poslao deset novih igrača, odnosno ostao je samo Mujakić na terenu. Prvi prijeti Kobiljar u 55. minuti čiji je šut zaustavljen.

U 71. i 73. minuti nova dva gola Sarajeva. Nova pojačanja su bili akteri. Nakon golčine Ikića iz slobodnjaka za 4:0, Nardin Mulahusejnović pogađa za 5:0.

Iskra je nakon toga smanjila rezultat, no već u 84. minuti Mulahusejnović postiže svoj drugi gol danas za 6:1.

Ni tu nije bio kraj mukama Crnogoraca, jer je Džafić, još jedno pojačanje Sarajeva, postigao gol za TV špice za konačnih Sarajevo - Iskra 7:1.

Zaista je teško pobrojati sve šanse koje je Bordo tim imao danas, moglo je ovo lako otići i na 10 golova. Mulahusejnović je u debiju mogao do hat-tricka, a na kraju je i golman Iskre nešto odbranio kada je zaustavio pokušaj Kobiljara. 

Prijateljska utakmica:

FK Sarajevo - FK Iskra Danilovgrad 7:1

FK Sarajevo: Šahinović, Ševelj, Mujakić, Mulalić, Salčin, Ramić, Kapić, Čataković, Varešanović, Suljić, Ahmetović.

Drugo poluvrijeme: Dizdarević, Trako Mujakić, Ramić, Tomašević, Đokanović, Čirjak, Ikić, Kobiljar, Džafić, Mulahusejnović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.