Naporno se radi da sve bude spremno do početka sezone

Novi premijerligaš u borbi s vremenom

Edmir Škorić

U Konjicu će se igrati Premijer liga ove godine, samo je pitanje kada će to biti moguće.

Igman je izborio plasman u Premijer ligu i slijede mu uzbudljivi mečevi, pošto će u Konjicu gostovati najveći i najbolji bosanskohercegovački timovi. Biće to, bez sumnje, prava poslastica za sve Konjičane, koji su nakon sezone za pamćenje spremni da uživaju u najkvalitetnijim nogometnim predstavama.

Rukovodstvo Igmana je odmah po plasmanu u viši rang krenulo s obnovom svog stadiona, koji će doživjeti velike promjene, a samim tim i mogućnost steći uslove za odigravanje utakmica najvišeg ranga u našem nogometu.

U toku je izgradnja svlačionica za igrače i službena lica na stadionu u Konjic, dok su stare stolice sa tribine skinute i očekuje se uskoro postavljanje novih stolica. Novina na stadionu biće i postavljeni semafor po najvišim standardima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Definitivno u Konjicu čine velike napore i nadaju se kako će 16./17. jula u prvom kolu na svom stadionu ugostiti Široki Brijeg, gdje bi bez ikakve sumnje tribine bile ispunjene do posljednjeg mjesta.

U slučaju da Igmanov stadion ne bude spreman za početak prvenstva, onda će svoj meč najvjerovatnije igrati na Grbavici, iako je prethodno planirano da za domaće utakmice prijavi stadion u Mostaru. Međutim, s obzirom da je počelo uređenje travnjaka u domu Veleža, čak će i Rođeni početak prvenstva igrati u Gabeli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.