Rođeni trenirali u Bijelom polju

Veležu stiglo novo pojačanje, dogovorena i generalka

Admin Čaušević

Velež u četvrtak ponovo putuje na Kupres gdje će obaviti drugu fazu pripremnog perioda. 

Čini se da je u Veležu u toku kreiranje male kolonije biviših članova FK Željezničar. Sve je počelo imenovanjem Amara Osima za šefa stručnog štaba.

Osim je sa sobom doveo Adina Mulasomanovića i Almira Memića kao pomoćnike, a zatim i Nedima Čovića kao kondicionog trenera.

Za Rođene je u međuvremenu potpisao i Jovan Blagojević dok već neko vrijeme s ekipom trenira i Frane Ikić čiji bi angažman uskoro trebao biti ozvaničen.

Na današnjem treningu održanom u prigradskom naselju Bijelo bolje s ekipom je trenirao i Antonio Pavić koji u Velež stiže kao zamjena za Slavišu Radovića koji otišao u Latviju.

Pavić je također igrao na Grbavici gdje ga je trenirao Osim te je trofejni stručnjak odlično upoznat sa kvalitetama lijevog beka.

Inače, Velež u četvrtak ponovo putuje na Kupres gdje ga početkom sedmice čeka nova prijateljska utakmica i to protiv Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dogovorena je i generalka uoči nove sezone. Velež će gostovati Širokom Brijegu na Pecari, a susret će se igrati vrlo vjerovatno 8. jula.

Podsjećanja radi, Velež novu sezonu počinje gostovanjem Posušju u prvom kolu Premijer lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.