Radović se oprostio od Rođenih: "U životu sam zaplakao dva puta..."

Emotivna poruka za Mostarce

Radović se oprostio od Rođenih: "U životu sam zaplakao dva puta..."

E. Škorić

Slaviša Radović napustio je Mostar i karijeru nastavlja u Latviji.

Ovaj 28-godišnjak je sve dogovorio s Liepajom i nakon nepune dvije godine odlazi iz Mostar, a prethodno je bio član Radnika iz Bijeljine. Mostarski klub potvrdio je njegov transfer.

Radovića je u Velež doveo Feđa Dudić, a ovaj mu se oduživao sjajnim partijama tokom protekle dvije sezone. U Veležu su itekako zahvalni Radoviću na svemu urađenom i nisu mu pravili pretjerane probleme kada je odlučio da ode u inostranstvo.

Nakon osvojenog Kupa BiH i odigranih nekih najvećih mečeva u historiji Rođenih, došlo je vrijeme da okrene novu stranicu u životu, a od svog sada već bivšeg kluba emotivnim se riječima oprostio na društvenim mrežama.

"Dragi moji Rođeni, fudbalera profesionalca životni putevi vode od kluba do kluba.
U Mostaru sam zaplakao dva puta - prvi put kad se rodio moj Luka i danas dok sam pakovao kofere u Mostaru. I tad sam shvatio da vi zaista jeste moji rođeni. Svi divni ljudi u klubu, na Veležovim tribinama i, naravno, oni čiji značaj ponekad ostane u drugom planu - Veležova Red Army. Drago mi je i čast mi je sto sam nosio ovaj sveti dres i sto sam osvojio prvi trofej u karijeri baš u Veležu. Hvala upravi, trenerima i svim ljudima koji su u drugom planu a rade veliki posao za ovaj klub. Sve vas iskreno pozdravljam. Nikad zbogom, samo doviđenja" poručio je Radović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radović je ponikao u srbijanskoj Lokomotivi, ali većinu karijere proveo je u BiH. Igrao je i za Olimpik, prethodno za zvorničku Drinu, te ima poprilično bogato iskustvo i veliki broj utakmica u svojim nogama. U Veležovom dresu je odigrao 61 utakmicu, postigao je četiri gola i tome dodao devet asistencija.

S obzirom na kvalitete koje posjeduje, nema nikakve sumnje da će ovaj lijevi bek brzo dobiti svoje startno mjesto u novom timu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Almin81
Kapa do poda majstore!
15 1
Haroni
GRANDE Slaviša!!! Hvala za sve i sretno.
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi