Bez pogodaka s Maricom

FK Tuzla City pripreme završio remijem s bugarskim drugoligašem

M. Šljivak

FK Tuzla City odigrao je večeras u Sloveniji posljednji pripremni meč pred početak nove sezone, a protivnik je bio bugarski drugoligaš Marica Plovdiv. Na kraju u ovom meču pobjednika nije bilo (0:0).

Bugari su se ispostavili kao težak zalogaj za tim Dragana Jovića. Iako je bh. premijerligaš bio konkretniji i bolji tim na terenu, realizacija je u ovih 90 minuta zakazala i na kraju golova nije bilo.

Tuzlaci tako završavaju pripremni period u kojem je odigrano pet utakmica. Upisan je jedan trijumf i četiri neriješena rezultata. Savladana je Sloga iz Doboja s 1:0, a remiji su upisani s Gradinom (2:2), Čukaričkim (1:1), Mariborom (1:1) i večeras s Maricom.

FK Tuzla City je od prve minute nastupila u ovom sastavu: Fejzić, Šukilović, Čeliković, Mehidić, Nukić, Karjašević, Mehanović, Mišić, Ferreyra, Kuzmanović, Smajlagić.

Novu sezonu FK Tuzla City otvara u četvrtak 7. jula prvom evropskom utakmicom u historiji kluba. Tuzlaci gostuju u San Marinu protiv Tre Pennea.

Nakon revanša na Grbavici koji je na rasporedu 14. jula, Tuzla otvara i prvenstvo i to gostovanjem na Koševu protiv preporođenog Sarajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.