Prijateljska utakmica

Jasmin Mešanović zabio regionalnom velikanu

Eldar Ganibegović

Fudbaleri Hajduka danas su odigrali posljednji pripremni meč na pripremama u Austriji.

Protivnik Bilima iz Splita bila je mađarska Kisvarda, a konačan rezultat glasio je 1:1. 

Kisvardu je u vodstvo doveo bh. napadač Jasmin Mešanović pogotkom u 29. minuti, da bi izjednačenje Hajduku donio Kačaniklić u 50. minuti susreta.

Hajduk nakon ove utakmice završava dvosedmične pripreme u Bad Waltersdorfu te se nakon utakmice vraćaju u Split gdje će nastaviti s treninzima do prve utakmice SuperSport Superkupa u kojoj devetog jula igraju protiv Dinama na Maksimiru.

Što se Kisvarde tiče, oni su tek prije dva dana stigli u Austriju i ovo im je prva pripremna utakmica u ovom dijelu priprema.

Splićani su u Austriji poraženi od prvaka Rumunije, Cluja, s 2:0, remizirali s HSV-om 2:2, te upisali još jedan poraz protiv Genta, 0:3. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.