Dinamo zadao ogroman udarac Hajduku i "ukrao" im najveću nadu hrvatskog fudbala
Foto: HNK Hajduk

Brkljača potpisao za Modre

Dinamo zadao ogroman udarac Hajduku i "ukrao" im najveću nadu hrvatskog fudbala · Zvanično

E. Čaušević

Dinamo je danas ozvaničio novi transfer i potvrdio da je Marko Brkljača potpisao ugovor s ovim klubom.

Brkljača je ponikao u Velebitu Benkovac, a još kao dječak je 2014. godine prešao u Hajduk gdje je prošao sve omladinske kategorije.

Ovaj 17-godišnjak je oduševio igrama u juniorskoj ekipi Hajduka i čak se našao na listi uglednog Guardiana zvanoj "Next generation, te je svrstan u sami vrh najvećih talenata u svijetu fudbala u ovom trenutku.

No, nakon završene sezone Brkljača je sve iznenadio odlukom da karijeru nastavi u dresu najvećeg rivala Dinama.

Opis nije dostupan.

Nakon što mu je istekao ugovor s Hajdukom odlučio je da prihvati ponudu Dinama, te je danas njegov dolazak na Maksimir ozvaničen.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Prvi dojmovi su odlični, jako sam sretan i zadovoljan zbog dolaska u Dinamo. Sad je sve na meni, trebam se dokazati u nogometnom smislu. Želja mi je izboriti svoje mjesto, nametnuti se i pokazati što znam i zašto sam došao. Volio bih u budućnosti zaigrati u HNL-u i Europi. Dinamo ima veliku kvalitetu, mislim da će sve biti kako treba u novoj sezoni, pod time mislim da će klub biti prvak Hrvatske ponovno i da će biti uspješan u europskim natjecanjima. Veselim se svemu što je ispred mene. Siguran sam da mogu napredovati i dati Dinamu svoj doprinos. Htio bih ovom prilikom zahvaliti Hajduku na svom nogometnom znanju i iskustvu koje sam tamo stekao posljednjih godina", rekao je nakon potpisa ugovora.

Brkljača igra na poziciji veznog igrača, a protekle sezone za juniore Hajduka odigrao je 20 mečeva, te je zabio četiri gola i dodao je dvije asistencije.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convicts
Sta ima ukro ga Dinamo,da ga nije mozda Hajduk pustio,mali ima zelja kao mbape nije normalan.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi