Sreća pa je prijateljska

Ko bi rekao da će se to desiti? U Bangkoku Liverpool je miš, a United mačka!

Admin Čaušević

Gubiti utakmice protiv najvećeg rivala nikom nije drago, makar se radilo i o prijateljskom susretu.

U Bankoku prijateljski meč igraju Manchester United i Liverpool, a nakon pola sata igre prednost od 3:0 imaju Crveni đavoli.

S obzirom da se radi o prvom susretu u predsezoni, Redsi su poprilično rezervisani što u Unitedu maskimalno koriste.

Igrala se 13. minut kada je Jadon Sancho bez problema zabio nakon slabe intervencije odbrane Liverpoola.

Novi gol United je postigao u 30. minuti. Na maestralan način Fred je sa ivice kaznenog prostora lobovao Alisson. Njegovu magiju pogledajte ovdje.

Redsi nisu ni predahnuli, a ponovo su primili gol. Novo poigravanje odbrane Liverpoola iskoristio je Martial koji je izašao sam pred Alissona i bez problema zabio.

Nekoliko minuta kasnije izabranici Erika ten Haga su mogli i do četvrtog gola, ali je Dalot pogodio stativu. 

Za Liverpool ne igaju zvučna imena poput Van Dijka i Salaha, dok su se u startnoj postavi između ostalih našli Henderson, Diaz, Alisson i Firmino.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.