Foto - FC Bayern

Potpuno odsutan i nezainteresovan

Šta se dešavalo na treningu Bayerna? Ponašanje Roberta Lewandowskog nešto je o čemu će se pričati

Midhat Šljivak

Robert Lewandowski svim silama želi da napusti Bayern.

Poljski napadač odavno već ima dogovor s Barcelonom, ali minhenski klub ne pristaje tako lako da proda iskusnog fudbalera.

Dosadašnje ponude katalonskog velikana su odbijene. Bayern traži 50 miliona eura plus bonuse i navodno bi Barca u narednim danima konačno trebala završiti posao oko Lewandowskog.

Iskusni 33-godišnji napadač pojavio se u zakazanom terminu na pripremama Bayerna. Novinarske ekipe pratile su svaki njegov korak na današnjem treningu i tvrde da je vidljivo da je Lewa veoma odsutan.

"Njegov govor tijela jasno pokazuje da želi otići. Prvo je kasnio na sastanak ekipe, a zatim se posljednji pojavio na terenu. Posljednji je započinjao sve vježbe. Odradio ih je sve, ali nije bio potpuno posvećen", piše Bild i dodaje:

"Jedva da je razgovarao sa saigračima. Jedini koji je bio u razgovoru s njim bio je Leon Goretzka, a Jamal Musiala se nekoliko puta našalio s njim".

Nije bilo razgovora ni s trenerom Julianom Nagelsmannom.

"Nisu razgovarali. Kada je Nagelsmann držao govor, Lewandowski je djelovao nezainteresovano, držao se po strani i gledao je okolo. U međusobnoj utakmici bio je u prvom timu. Nije se trudio, nije išao na loptu i nije zabio gol. Njegov tim je izgubio i morali su raditi sklekove. Lewandowski to nije želio napraviti", piše Bild.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj list navodi da je Poljak ekspresno napustio trening-centar i to daleko prije svih drugih fudbalera Bayerna.

Svima je jasno da on ne želi biti u Minhenu i da želi u Barcelonu, a vidjet ćemo hoće li se saga oko ovog transfera okončati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.