Propuštena velika prilika

Nakon noćne more na Farskim Ostrvima za Borac je stigla vijest koja će noć učiniti još težom

Haris Zilić

Fudbaleri Borca su eliminisani u prvom pretkolu UEFA konferencijske lige od B36 Torshvana nakon penala.

Da li je ovo bruka ili relanost bh. fudbala, o tome bi se dalo raspravljati, ali da su Banjalučani propustili veliku šansu ove sezone, zaista jesu.

Naime, da su prošli Farane, igrači Borca bi u drugom pretkolu UEFA konferencijske lige igrali protiv Tre Fiorija iz San Marina koji je senazcionalno eliminisao Fulu Esch iz Luksemburga.

Nakon trijumfa u prvom meču od 0:1 i večeras su bili bolji sa 3:1.

Dakle u drugom pretkolu gledat ćemo duel tima iz San Marina i Farskih Ostrva.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Dvije države za koje volimo reći da su amaterske, bildaju lagano koeficijente, a Borcu, kao i klupskom bh. fudbalu ostaje velika žal za propuštenim.

Našu državu u drugom pretkolu predstavljat će Zrinjski, Tuzla City i Velež, a od pomeutih klubova Velež ima "najlakšeg" protivnika, to je Spartans sa Malte. Zrinjski igra protiv Tirane, a Tuzla City protiv AZ Alkmaara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.