Prijateljske utakmice

Nova visoka pobjeda Crvenih đavola, slavio je i Liverpool

Midhat Šljivak

Manchester United upisao je i drugi trijumf u pripremnim utakmicama.

Nakon što su Crveni đavoli prije nekoliko dana razbili Liverpool s 4:0, ekipa Erika ten Haga danas je u Australiji savladala ekipu Melbourne Victory s 4:1.

Victory je u petoj minuti poveo pogotkom Ikonomidisa (1:0) nakon što je ispala odbrana Uniteda, ali do kraja je tim s Old Trafforda dominirao i do vrha je napunio mrežu protivnika.

U finišu prvog poluvremena dva gola u mreži Victoryja. U 43. minuti McTominay postiže na 1:1, a u nadoknadi prvog dijela Anthony Martial pogađa za 2:1.

Ten Hag je u nastavku promijenio tim, ali to se nije previše odrazilo na teren. United je u 78. minuti preko Rashforda došao do 3:1, a u 90. minuti Lupancu postiže autogol za konačnih 4:1.

Liverpool je u pripremnom meču pobijedio Crystal Palace s 2:0.

Redsima su pobjedu donijeli Jordan Henderson i Mohamed Salah. Prvi je pogodio u 12. minuti, a Salah je gol postigao u 46. minuti meča.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.