Otac je bio legendarni 'razarač' odbrana, a sve sluti da će sin postati istinska zvijer
Foto - Instagram

Heskey nastavio saradnju sa Cityjem

Otac je bio legendarni 'razarač' odbrana, a sve sluti da će sin postati istinska zvijer

Midhat Šljivak

Legendarni fudbaler Emile Heskey (44) bio je velika zvijezda engleskog Premiershipa krajem prošlog i početkom ovog stoljeća.

Stasiti napadač tresao je mreže u dresu nekoliko premierligaša, a najviše je pokazivao u dresu Leicestera i Liverpoola.

Heskey je imao ulogu 'razarač' odbrana. Često je nosio i po dvojicu na leđima i njegove fizičke mogućnosti su bile zaista impresivne.

Da jabuka ne pada daleko od stabla dokaz je njegov sin Jaden. Ovaj 16-godišnjak potpisao je danas novi ugovor s akademijom Manchester Cityja i istinski je nasljednik svog oca.

Iako zvaničnih podataka o visini i težini nema, vidljivo je kako je Jaden već ogroman i vrlo je moguće da će nadmašiti visinu svog oca koji je visok 188 centimetara.

Jaden je već godinama član omladinskih kategorija Cityja. Sada će biti uključen u radu U18 tima i lako bi se moglo desiti da za ovog momka u narednim godinama čujemo dosta toga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegov otac Emile je tokom karijere pored Leicestera i Liverpoola igrao još za Birmingham, Wigan, Aston Villu, Newcastle Jetse i Bolton, gdje je 2016. godine završio karijeru.

Za reprezentaciju Engleske nastupio je u 62 utakmica i postigao je sedam golova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi