Bh. veznjak dobio drugu šansu

Niko osim Pjanića nije vjerovao da će sredinom jula sjediti na ovom mjestu

Midhat Šljivak

Miralem Pjanić (32) je s ostatkom ekipe Barcelone otputovao na turneju po Sjedinjenim Američkim Državama.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine zadivio je Xavija Hernandeza radom i zalaganjem u prethodnom periodu i trener Barcelone mu je odlučio pružiti priliku da se dodatno dokaže u predstojećim prijateljskim utakmicama.

Pjanić je do prije nekoliko dana bio otpisan u katalonskom klubu. Konstantno se govorilo kako je višak i kako ga se klub želi riješiti. Međutim, radom i trudom je natjerao Xavija da mu pruži šansu, iako njegovo mjesto u timu još uvijek nije sigurno.

Ipak, za razliku od prethodnog perioda kada je njegov odlazak bio izvjestan, odluka o Pjaniću doći će nakon američke turneje i bh. veznjak će imati sasvim dovoljno vremena da pokaže da je igrač za Barcelonu.

Apsolutno niko nije ni slutio da će Pjanić s ostatkom ekipe danas biti u avionu za Sjedinjene Američke Države, a osmijeh na licu dovoljno pokazuje veliko zadovoljstvo i reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Raspored Barcelone u SAD-u:

19.7 - Inter Miami
23.7 - Real Madrid
26.7 - Juventus
30.7 - New York Red Bull

Treba istaći da je Xavi pred put u SAD otpisao petoricu fudbalera. To su golman Neto, zatim Oscar Mingueza, Samuel Umtiti, Riqui Puig i Martin Braithwaite.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oni su ostali u Barceloni i morat će potražiti novu sredinu u narednom periodu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.