Poznate sudije

Bandić i Kazlagić sude u derbijima drugog kola Premijer lige BiH

Edmir Škorić

Premijer liga BiH se nastavlja za vikend utakmicama drugog kola.

U fokusu će biti derbi koji će u Bosanskom Novom odigrati Borac i Sarajevo. Banjalučanima će to biti drugi meč nakon što su u prvom kolu u Modriči kao gosti remizirali sa Slogom iz Doboja, dok će Bordo tim odigrati svoj prvi meč u sezoni.

Utakmicu će suditi Antoni Bandić, koji je zanimljivo i prošle godine na Gradskom stadionu u Banjaluci sudio ovim rivalima. Asistirat će mu Damir Lazić i Arnel Novalić, četvrti sudija bit će Luka Bilbija.

Još jedan derbi igra se u Mostaru između Zrinjskog i Željezničara, a sudi ga Mirza Kazlagić. Pomažu mu Stefan Tešanović i Josip Čolić, a četvrti sudija je Elvedin Topuzović.

Duel Sloge i Leotara sudit će Sarajlija Admir Musić sa pomoćnicima Moamerom Čauševićem i Edinom Redžovićem, dok će Irfan Peljto biti četvrti sudija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pravdu će na duelu Širokog i Slobode dijeliti Benjamin Deljković uz asistiranje Dženana Milića i Amera Macića, a četvrti sudija će biti Josip Martinović.

Odgođeni su mečevi Velež - Igman i Tuzla City - Posušje zbog evropskih nastupa Mostaraca i Tuzlaka. Kada budu igrani, sudit će ih Aleksandar Njegomirović na stadionu Rođeni, odnosno Dražen Marić na Tušnju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.