Sarajevo domaćin u Zenici?

Pregovori u toku

Sarajevo domaćin u Zenici?

Edmir Škorić

Na stadionu "Asim Ferhatović Hase" uskoro bi trehbali početi radovi na izgradnji novog terena, zbog čega će FK Sarajevo morati da pronađe alternativni teren za odigravanje nekoliko domaćih utakmica u novoj sezoni.

Skoro 2,5 miliona KM koštat će ukupna vrijednost rekonstrukcije glavnog terena na našem najvećem stadionu. Nogometni savez BiH je obezbijedio 1.938.207,97 KM, dok preostali iznos od 549.197,06 KM treba biti udio Općine Centar. FK Sarajevo ugovorom preuzima sve troškove održavanja terena u periodu od 10 godina.

Dok se ne završi rekonstrukcija terena, Bordo tim će svoje mečeve po svemu sudeći igrati u Zenici. Za sada su to nezvanične informacije, no pregovori su u toku i na stadionu Bilino Polje će po svim prilikama Sarajevo ugostiti rivale u narednom periodu u Premijer ligi BiH.

Sarajevo je trebalo na Koševu ugostiti Tuzla City prošlog vikenda na otvaranju prvenstva, ali je duel otkazan zbog nastupa Tuzlaka u Evropi. U drugom kolu, u nedjelju od 17 sati, Sarajevo gostuje ekipi Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon toga slijedi duel sa Slogom Doboj i nije isključeno da on bude odigran na stadionu u Zenici, baš kao i domaći dueli sa Posušjem, Slobodom i Leotarom...

Zbog radova na rekonstrukciji premijerligaških terena, mnoge utakmice igraju se na neutralnim terenima, a iz NFSBiH su blizu potvrde odluke o zabrani dolaska gostujućih navijača kako bi se osigurala bezbjednost na stadionima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
U krmetnjaku je gotovo s loptanjem, torpedo mora trajno iselit u Zenicu tamosnjim krmcima da ih prime
2 9
King_Kenny
...za te pare se moze novi stadion napraviti,ovo su neke muljaze opasne.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi