Foto - Twitter

Počeo oporavak od tumora

Šok i nevjerica, pa veliki optimizam napadača Borussije: "Prva faza završena"

Midhat Šljivak

Svijet fudbala šokirala je informacija kako napadač Borussije iz Dortmunda Sebastien Haller (28) ima tumor na testisima.

Napadač iz Obale Slonovače odmah je napustio ekipu i otišao je na liječenje. Prva faza već je završena i Haller se danas oglasio iz bolnice.

"Prvi korak je kompletiran. Hvala Borussiji i ljekarskoj ekipi koji su imali čudesan odnos prema meni. Hvala također i osoblju bolnice za ogromnu podršku", rekao je Haller.

Sjajni 28-godišnji napadač nastavlja liječenje i neće ga biti na terenu u narednih nekoliko mjeseci i to je veliki udarac za ekipu iz Dortmunda.

Haller je nedavno stigao u Borussiju iz Ajaxa. Njegov transfer je iznosio 35 miliona eura, a u redovima njemačkog velikana trebao je zamijeniti Erlinga Haalanda.

Borussia će zbog činjenice da ne može računati na Hallera duži period morati da pronađe novo napadačko rješenje, a s ovim klubom se povezuju brojni napadači među kojima su Luis Suarez i Edin Džeko.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Haller je u Ajaxu igrao od januara 2021. godine kada je stigao iz West Hama za 22 miliona eura. Prošle sezone postigao je 34 gola uz devet asistencija za Ajax u svim takmičenjima.

Posebno se istakao u Ligi prvaka gdje je bio treći strijelac s 11 golova u osam utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.