Novi izazov u karijeri

Daleko od Bosne i Hercegovine: Donald Molls potpisao za novi klub

Eldar Ganibegović

Dojučerašnji fudbaler Borca Donald Molls ima novi klub.

Ovaj Kamerunac karijeru nastavlja u dalekoj Saudijskoj Arabiji gdje je potpisao ugovor s Najranom.

Od februara 2021. godine do ovog ljeta nosio je dres Borca za koji je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine upisao 34 nastupa i jednu asistenciju.

S klubom iz Banja Luke osvojio je i jedinu titulu u karijeri, titulu prvaka Bosne i Hercegovine koju je Borac osvojio 2021. godine.

Podsjetimo, karijeru je započeo u zagrebačoj Lokomotivi, a igrao je još i za Kustošiju. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po prvi put će Molls imati iskustvo igranja van Balkana, a u Najranu će ga dočekati još jedan Kamerunac, Guy Roger Toindouba. Zanimljivo, i on je defanzivni vezni. 

Ono što je još zanimljivo vezano za njegov novi klub jeste to da neće imati nijednog Evropljanina za saigrača s obzirom na to da je tim sastavljen od Saudijaca, Brazilaca, Tunižanina i Kamerunaca. Također, i trener dolazi iz Tunisa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti