"Lalatović vidi kakva je ovo liga, iako je mnogi podcjenjuju iz našeg regiona"

Press konferencija Feđe Dudića

"Lalatović vidi kakva je ovo liga, iako je mnogi podcjenjuju iz našeg regiona"

E. Ganibegović

Fudbaleri Sarajeva s 1:3 su u Novom Gradu danas savladali Borac u derbiju 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Press konferenciju nakon utakmice održao je trener Bordo tima Feđa Dudić. Mogao je biti zadovoljan rezultatom, ali istakao je i neke negativne strane.

"Ovo je zločin igrati u pet sati. Nisam htio prije utakmice govoriti ništa da ne bi bilo da tražimo alibi. Svaka čast momcimai iz jedne i druge ekipe, igrati utakmicu po ovom vremenu. Evo, ja sam dole stajao u hladu i ne znam kako sam izdržao. Ja mislim da sam tri kile smršao. Znači, prije svega to. Hoćemo da dignemo kvalitet lige i onda igramo na 38-39 stepeni", započeo je Dudić pa nastavio:

"Ostalo, mislim, potpuno zaslužena naša pobjeda. Čestitam mojim momcima. Poželio bih sreću i dobrodošlicu kolegi (Nenadu Lalatoviću, op. a) u Premijer ligu BiH. Evo vidi kakva je ovo liga, vrlo teška, vrlo ozbiljna i vrlo zahtjevna iako je mnogi podcjenjuju iz našeg regiona."

"Rekao sam u najavi da ćemo doći da igramo fudbal i došli smo. Imali smo posjed lopte, Borac jako opasan u prekidima, standard situacije. Bili su tu dominantni prije svega visinom jer su u prvih 11 imali pet igrača preko 190", mišljenja je Dudić koji je prokomentarisao i probleme s kojima se suočio kada je sklapanje tima za ovu utakmicu u pitanju:

"Mi u 24 sata prije utakmice ostanemo bez dva stopera. Aničića koji je imao stomačnu virozu, malog Trake kojem iskoči rame na pretposljednjem treningu. Vidjeli ste Đokanović od 175-180 igra stopera. Dobili smo na posjedu lopte jer je to zadnji vezni, ali ne kukamo. Iako nam je danas falilo dosta nekih igrača, kad pogledam sve, zaslužena pobjeda."

Oglasi

"Prvo poluvrijeme imali smo nekih situacija iz igre, neki slobodni udarci, Borac prijetio iz prekida. Kod golova kumovale su greške golmana i jedne i druge ekipe. Idemo dalje, nema šta, drago mij e da smo pobijedili da na kraju Belminova greška ne dođe do izražaja. Borcu sretno u nastavku, a mi se okrećemo dalje. Ovo je neki rukopis moj od kojeg ja neću da odustajem. Definitivno će Sarajevo ovako igrati. Igralo je od prve prijateljske utakmice. Mi nećemo odustajati, nego poboljšavati na veći nivo", kaže Dudić pa zaključuje:

"Sarajevo izgleda bolje nego prošle sezone kada su gubili utakmice u drugom poluvremenu. Sada to dobivamo i mislim da su po tome moje ekipe prepoznatljive."

Pohvalio je i pojedine igrače svog tima:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drago mi je da je Dal Varešanović na jednoj jačoj utakmici postigao gol. Prošle godine u 16 utakmice nije dao gol, ali digao se i nagradilo ga. Rijad Kobiljar bio je prekrižen od svih mogućih trenera, danas je postigao pogodak. Nagradilo ga je za dobar rad. Moj stav je izvući maksimum od svakog igrača. To se radi u Sarajevu. Ja sam nagovijestio kad sam došao da ćete vidjeti jedno drugo Sarajevo i mislim da ste mogli vidjeti jedno drugo Sarajevo u odnosu na prethodne dvije godine i to je jednostavno moj cilj."

U narednom kolu FK Sarajevo će dočekati dobojsku Slogu. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SA1921BA
@kingkenny Eki sportsport brise odgovore? Hahahhaa...sta ima stari caršijaneru NAA... da pogodim stari sarajlijice vjerovatno nastanjen ulica Đoke Mazalića br 2? Hahahha..nisam te odmah prepoznao bubuljice...lol...sreca tvoja pa partija osnova torpedo da raja u čaršiji ima za koga da navija hahahaha
1 6
velez mo
Ko zna,zna.Bravo Duda
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi