Sjajno se snašao u premijerligašu iz Doboja

Hasanbegoviću brojne pohvale na startu sezone: "Pogodak je nagrada za moj trud i rad"

Samir Mlaćo
Mimo očekivanja, Sloga iz Doboja sjajno je krenula u novu sezonu Premijer lige naše zemlje.

Sloga nakon dva kola ima četiri osvojena boda, a u subotu je savladala 4:0 Leotar iz Trebinja.

Jedan od junaka Dobojlija bio je mladi Eldin Hasanbegović koji je ovog ljeta stigao iz federalnog prvoligaša Gradine.

“Velika očekivanja imam u Slogi. Želim da napravimo najbolji rezultat ikada za klub, a prvi dojmovi su jako lijepi. Za sada sve ide po planu, kako sam i zamislio“, prve su riječi Hasanbegovića za SportSport.ba.

U dva meča bio je standardan, te je dobio aplauze navijača Sloge za prikazanu borbenost i zalaganje svih 90 minuta, a sve je krunisao i pogotkom protiv Leotara.

“Da, oba meča sam bio starter, te sam zaista dao svoj maksimum. Postigao sam i pogodak, to je nagrad za moj rad i trud. Nastavljam i dalje davati maksimum, kako na treninzima, tako i utakmicama“.

Dobio je mnogo pohvala, osvjetlao obraz i svog bivšeg kluba, te Prve lige FBiH, odakle je stigao.

“Nametnuo sam se svojom igrom, borbom i zalaganjem. Kada to radite pohvale ljudi ne mogu da izostanu. Pohvale naravno prijaju, jer kada čujem radost navijača sa tribina osjetim da radim dobre stvari na terenu“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloga ima četiri boda, a sada će u goste Sarajevu koje je protiv Borca u nedjelju pokazalo da će ove sezone biti jedan od glavnih kandidata za naslov prvaka.

“Iskreno, jedva čekam da počne utakmica. Želim da pokažem još bolju i hrabriju igru“, dodao je na kraju razgovora optimistični prvotimac Sloge Doboj Eldin Hasanbegović (21).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.