FOTO: FK Željezničar

Veliko priznanje za Karića

Mladi golman Željezničara dobio poziv Manchester Uniteda

Samir Mlaćo
Mladi golman Željezničara Tarik Karić u narednom periodu boravit će u kampu Manchester Uniteda.

Karić je dobio poziv engleskog velikana, a klub sa Grbavice mu je izašao u susret.

“Šef skauting službe Manchester Uniteda, David Harrison, poslao je pozivnicu FK Željezničar i talentovanom golmanu Tariku Kariću da od 11. do 18. septembra boravi i trenira sa vršnjacima Manchester Uniteda. FK Željezničar je s ponosom izdao dozvolu Kariću za odlazak na Old Trafford.

Tarik Karić je rođen 19. septembra 2005. godine u Sarajevu. Reprezentativni golman u Želju je stigao 2018. godine iz Famosa, a prošli mjesec je potpisao ugovor sa FK Željezničar. Sretno!“, stoji u objavi FK Željezničar.

Sigurno je ovo veliko priznanje za mladog golmana ali i FK Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trenutno sa golmanima u seniorskom timu FK Željezničar radi Kenan Hasagić, a sa golmanima iz Omladinskog pogona Adnan Gušo.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.