Rođeni izgubili i drugi meč od predstavnika Malte

Kraj evropske avanture FK Velež!

M. Šljivak

Velež se oprostio od učešća u Evropi ove sezone, a mostarski klub je i u revanšu poražen od Hamrun Spartansa s Malte s 1:0 i s ukupnih 2:0 ovaj tim prolazi u narednu fazu takmičenja, gdje ih čeka duel s Levskim iz Sofije.

Velež agresivno ulazi u meč, ali Rođeni očigledno je imaju ogroman problem u napadu i teško kreiraju šanse usprkos dobroj izgradnji napada.

Domaći potom preuzimaju igru na svoju stranu. Napali su i u 15. minuti došli do prednosti. Meshike je izbacio Jonnyja, poprilično loša reakcija odbrane Rođenih i 1:0.

Rođeni četiri minute kasnije propuštaju veliku priliku da se vrate u meč. Pantelić je bio u prodoru, ali je s nekoliko metara zakucao loptu u prečku koja se odboija u jednog igrača Veleža ali opet neće u gol..

Zatim su udarce isprobali Radovac i Halilović, nisu bili precizni, a Hamrun je prijetio preko Bjeličića iz slobodnog udarca, no Bogdanović brani.

Domaći sastav u 34. minuti promašuje veliku šansu. Jonny je s dva-tri metra uspio promašiti kompletan gol i ostalo je 1:0.

Hamrun je odličnom šansom završio prvo poluvrijeme. U nadoknadi je stativa spasila Rođene.

Hamrun odličnom šansom Mashikea otvara i drugo poluvrijeme, ali srećom ne zabijaju. Potom Rođeni preuzimaju kontrolu nad utakmicom i krenuli su na sve ili ništa.

U 64. minuti Rođeni propuštaju novu veliku šansu. Haskić je usamljen na pet-šest metara, ali ne pogađa glavom.

Pokušao je Amar Osim napraviti nešto s izmjenama. Međutim, pravih rješenja nije bilo. Imao je Velež neke poluprilike, dok su domaći opasno prijetili iz kontrih. Ipak, rezultat se nije mijenjao, Hamrun je završio posao u ovom meču i prošao je u narednu fazu takmičenja, dok se Velež oprašta od Evrope i okreće se domaćem prvenstvu.

Konferencijska liga, 2. pretkolo:

Hamrun Spartans - Velež 1:0

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Hamrun Spartans FC: Bonello, Borg, Emerson, Bjeličić, Corbolan, Camenzuli, Prša, Guillaumier, Jonny, Mashike, Dodo.

FK Velež: Bogdanović, Bajrić, Ikić, Zeljković, Halilović, Pršeš, Radovac, Hasanović, Ćosić, Haskić, Pantelić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.