Dojučerašnji igrač Sarajeva

Kerim Palić nastavio karijeru u dalekoj zemlji · Zvanično

Eldar Ganibegović

Dojulerašnji fudbaler Sarajeva Kerim Palić karijeru nastavlja u dalekom Uzbekistanu.

On je danas stavio paraf na ugovor s tamošnjim Metallurgom, što je potvrdio sam klub.

"Ekipa "Metalurga" Bekoboda danas je popunila svoj tim još jednim talentovanim igračem. Klub je potpisao ugovor na godinu i po sa 25-godišnjim bosanskohercegovačkim veznim igračem Kerimom Palićem.

Kerim Palić rođen je u Sarajevu. Profesionalnu fudbalsku karijeru započeo je u ekipi Željezničara. Kasnije je igrao za Bosna Union, Inter (Bratislava), Krupu i Sarajevo. Igrao je u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Igrao na međunarodnim utakmicama u sastavu omladinskih, U-19 reprezentacija. Tokom karijere odigrao je 120 mečeva i postigao šest golova.

U Bosni i Hercegovini ima odigrano 46 utakmica u Premijer ligi (28 u Krupi, 18 u Sarajevu), a postigao je jedan gol. 

Dobrodošao u porodicu Metalurga, Kerim", napisali su na Instagramu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče nastupa u Premijer ligi, morat ćemo popraviti Uzbekistance. Palić ima ukupno 70 nastupa u Premijer ligi (20 za Sarajevo i 50 za Krupu), a postigao je jedan gol i dodao jednu asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.