Dudić pred Slogu: Problem je kad se igrači opuste nakon jedne dobre pobjede

Press konferencija

Dudić pred Slogu: Problem je kad se igrači opuste nakon jedne dobre pobjede

Eldar Ganibegović

Treće kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine donosi nam duel Sarajeva i Sloge.

Tim povodom trener Bordo tima Feđa Dudić govorio je na press konferenciji.

"Želio bih čestitati Slogi na ulasku u Premijer ligu BiH, a u prva dva kola su pokazali da neće biti prolaznici i da su zaslužili to mjesto. Radujem se našoj utakmici, a što se tiče nas, ovo je period kada je lijepo biti uposlenik FK Sarajevo i lijepo je biti navijač ovog kluba i ta neka pozitivna atmosfera se vidi, kada se prođe gradom i na treningu", rekao je Dudić na početku na dodao:

"Sve je na dobrom nivou, dosta dobrih stvari se napravilo u ovih mjesec dana, ljudi su to prepoznali i drago mi je zbog toga. Međutim, mi smo čvrsto na zemlji, napravili smo analizu protiv Borca i koliko je bilo dobrih stvari, toliko je bilo i loših. Pokušat ćemo to ispraviti, a od utorka smo se okrenuli ekipi Sloge koja ima dobrih pojedinaca, posebno prema naprijed".

Kada je u pitanju Sloga, smatra da nema nepoznanica:

"Igrači su upoznati o svemu što se tiče ekipe Sloge, a uvijek je problem bio kada se nakon jedne dobre pobjede igrači opuste. Ja vam sigurno mogu reći da to kod nas neće biti problem i očekujem da maksimalno uđemo u ovaj meč. Naš cilj je tri boda i od toga nećemo odustati."

Oglasi

Ima još dobrih vijesti za navijače, vraćaju se određeni igrači.

"Što se tiče igračkog kadra, vraća se kapiten Suljić, Aničić će biti u rotaciji, Salčin je počeo trenirati i ono što najviše raduje i navijače i sve, Avramovski je u trenažnom procesu i ako danas prođe trening kako treba, bit će među 20 igrača u zapisniku i trebao bi dobiti minutažu".

"Volio bih da nam navijači svojim dolaskom pokažu koliko su zadovoljni s ovim što radimo, da li smo na dobrom putu i to će nam biti najbolji pokazatelj koliko ispravno radimo. Ovim putem ih još jednom pozivam da nas podrže, a ja im obećavam da ih sigurno nećemo razočarati", zaključio je strateg FK Sarajevo.

Riječ je nakon toga dobio i kapiten Asmir Suljić.

"Očekuje nas utakmica protiv Sloge iz Doboja koja je pokazala u prva dva kola da sigurno posjeduje kvalitet. Mi smo fokusirani smao na sebe, protiv Borca smo na najbolji način otvorili sezonu. Svaka utakmica nam je bitna i tri boda protiv Borca moramo sutra potvrditi protiv Sloge. Spremni smo da to pokažemo. Vratili su se neki igrači, konkurencija je iz dana u dan sve bolja i bolja i mislim da je šef na slatkim mukama ko će da nastupi sutra u prvih 11 i ko će da bude na klupi", kazao je Asmir pa dodao:

"Treba da istaknemo tu pozitivnu atmosferu koja je mislim najbolja otkad sam ja tu. Nadam se ćemo zadržati pozitivnu atmosferu u ekipi i da ćemo osvojiti tri boda. Pozvao bih navijače da dođu, ekipi je potrebna podrška, da svi zajedno iz dana u dan rastemo i ja se nadam da ćemo sutra to na terenu pokazati."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica Sarajevo - Sloga igra se u subotu s početkom od 21 sat. 

Podsjetimo, Sarajevo je bilo slobodno u prvom kolu, a u drugom je s 1:3 savladalo Borac, dok je Sloga remizirala s Borcem 2:2 pa počistila Leotar s 4:0. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582467886
PA TI SI TAJ KOJI NEĆEŠ DATI DA SE OPUSTE.BOGATI NEMOJ "ŠLUPLJIRATI",TA RETORIKA NE LIČI NA TEBE.
3 10
pitariistok
Treba spomenuti da je Ismir Mirvic ponudio 100 miliona eura za kompletnu rekonstrukciju Koseva uz naravno predlozene uslove o koristenju stadiona sa pratecim objektima. Na Vladi Kantona i opstini Centar je da se dogovore sa spomenutim investitorima a svi se nadamo da ce doci do zajednickog jezika jer je moderna infrastruktura neophodna kako svim nasim klubovima tako i drzavi.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi