Da li je moguće da je nasjeo?

Dani Olmo lukavim potezom ismijao igrače Bayerna: Čekali fair-play, pa nasjeli kao djeca

Endin Čaušević

Fudbaleri Leipziga sinoć su poraženi u finalu njemačkog Superkupa sa 5:3.

Na Red Bull Areni gledali smo spektakularnu utakmicu s čak osam golova, a na kraju su Bavarci uspjeli da dođu do novog trofeja.

Iako je Bayern vodio sa 4:1 u finišu meča Leipzig je s dva gola smanjio na 4:3 i pokušao na sve načine da dođe do remija.

Zbog toga smo u sudijskoj nadoknadi vidjeli zaista nevjetovatnu situaciju. Naime, igrači Leipziga su zbog fair-playja trebali vratiti loptu Bayernu, no to je Dani Olmo uradio na izuzetno lukav način.

Olmo je nakon što je dobio loptu iz auta istu odmah ostavio kod aut linije, a Lucas Hernandez ju je uzeo u ruke i htio da izvede aut i očito nije vidio da lopta nije van granica terena.

Pomoćni sudija je signalizirao igranje rukom, a Leipzig je dobio slobodan udarac. Olmo je postao hit na društvenim mrežama zbog nevjeroatno lukavog poteza koji se nije svidio igračima Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na terenu je došlo do varnica između igrača, ali svejedno su Bavarci morali priznati da ih je Olmo itekako nadmudrio i da nije ništa loše uradio jer im je vratio loptu i Lucas je mogao bez problema nastaviti da igra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.