Sarajčić i Dudić prije samog početka meča

Veziri imaju bogatu historiju, a trenutno su u Prvoj ligi FBiH

Svečano na Piroti: FK Sarajevo na rođendanu NK Travnik, uručeni pokloni, ovacije za Dudića

Samir Mlaćo, foto: S. Mlaćo
Svečano je danas na travničkoj Piroti.

NK Travnik je povodom obilježavanja 100. godina postojanja ugostio FK Sarajevo.

Veziri i bordo klub imaju dugu tradiciju, odigrali su i veliki broj međusobnih utakmica, te su odnosi čelnika dva kluba itekako dobri.

Prije samog početka meča na Piroti, čelnici NK Travnik uručili su poklon sportskom direktoru FK Sarajevo Emiru Hadžiću u znak zahvalnice za dolazak jednog od najvećih bh. klubova u Travnik, a poklon u vidu dresa uručen je i šefu struke bordo kluba Feđi Dudiću.

Dudić je kao igrač sa uspjehom nosio nosio dres Vezira, a na Piroti je i počeo svoju uspješnu trenersku, odnosno napravio prve trenerske korake, što sigurno nikada neće zaboraviti.

Trenutno je  jedan od najboljih bh. trenera. Sa tribina Pirote dobio je veliki aplauz, kao i ostali članovi FK Sarajevo.

Poklon Dudiću uručio je Midhat Sarajčić, član Upravnog odbora NK Travnik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajčić i Dudić su bili saigrači u dresu kluba sa Pirote, a Dudić je poklonio potpisan dres nogometaša Sarajeva te se još jednom prisjetio legendarnog Elvedina Varupe koji je prije sedam godina preminuo, a bio je legenda NK Travnik i Premijer lige naše zemlje.

 NK Travnik trenutno nastupa u Prvoj ligi FBiH, a svi navijači i simpatizeri ovog kluba nadaju se skorijem povratku u Premijer ligu, te ponovnim duelima sa najvećim bh. timovima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.