Neslužbeno

Poznato kada će zaostali meč odigrati Igman i Velež · Saznajemo

Edmir Škorić

Velež i Igman trebali su odmjeriti snage u drugom kolu Premijer lige BiH, ali je utakmica odgođena zbog nastupa Mostaraca u Evropi.

Zbog odigravanja evropskih mečeva bh. predstavnika Borca, Zrinjskog, Veleža i Tuzla Cityja, odgođeno je čak šest mečeva u prva tri kola, ali sada se polako ti zaostali dueli ubacuju u kalendar takmičenja.

Tako će, neslužbeno saznajemo, Velež i Igman svoj zaostali meč 2. kola odigrati u srijedu 17. avgusta. To je sedam dana nakon što svoj zaostali meč odigraju Sarajevo i Tuzla City.

Također, prema našim informacijama, koje tek očekujemo da budu potvrđene, Igman će zaostalu utakmicu 3. kola protiv Tuzla Cityja igrati 24. avgusta, također u srijedu, što znači da će novi premijerligaš imati zaista zgusnut raspored i utakmice svako nekoliko dana, ali to će uostalom biti slučaj i sa mnogim drugim timovima u narednom periodu.

Činjenica je da je početak sezone bio poprilično turbulentan zbog silnih odgoda, a uz to je došlo do "selidbi" zbog renoviranja terena na brojnim stadionima, pa se dosta utakmica igra na takozvanim neutralnim terenima, ali u drugom dijelu sezone sve će to biti mnogo bolje.

Široki, Željezničar, Sloga Doboj, Borac i Leotar su za sada jedni timovi koji su odigrali sva tri uvodna kola, a interesantno da je Tuzla City jedini tim koji nije odigrao nijedan premijerligaški meč. Po jedan su odigrali Igman, Sloboda i Velež.

Igman završio odličan transfer, a onda stigle dvije katastrofalne vijesti

Uzbudljiv i aktivan dan u Konjicu.

Kao što smo i ranije najavili, bivši fudbaler Sarajeva Darko Bodul će nositi dres Igmana u novoj sezoni.

Bodul će se sutra pridružiti treninzima, a danas se pojavio u klubu i pozdravio sa igračima.

Nakon dolaska Bodula stigle su dvije katastrofalne vijesti za novog premijerligaša.

Petar Bojo i Elvis Bibić doživjeli su teške povrede koljena.

Kod oba fudbalera nastaradli su ligamenti i morat će na operativni zahvat što znači da ih očekuje duga pauza što će svakako biti hendikep za tim Igmana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igman je u prvom kolu poražen od Širokog sa 0:1, a nakon toga su odgođeni mečevi protiv Veleža i Tuzla Citya jer su Mostarci i Tuzlaci imali evropske obaveze.

Igman u četvrtom kolu očekuje teško gostovanje kod ekipe Borca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.