Aničić se opet povrijedio

Veliki udarac za Sarajevo: Stručni štab na mukama, rukovodstvo kluba će morati reagovati

Edmir Škorić

Iskusni stoper ovog je ljeta pojačao Sarajevo, ali nije se dugo naigrao.

Aničić nije igrao u prva dva kola protiv Borca i Celja, iako je odradio 90 minuta početkom jula u prijateljskom meču protiv Celja.

Prethodno je dok je igrao u Turskoj zbog teže povreda koljena u godinu i pol odigrao tri utakmice a nakon samo nekoliko minuta zvaničnog debija u dresu Sarajeva, našao se na travnjaku sa grimasom na licu.

Dugo mu se ukazivala pomoć, ali nije mogao da nastavi, pa ga je zamijenio Drobarov, još jedan novajlija u sastavu Sarajeva.

Ovo će, ukoliko se ispostavi da se radi o obnovi povrede, biti veliki udarac za Sarajevo i Feđu Dudića, pa će biti neophodno pronaći novog stopera, a vidjet ćemo kako će reagovati rukovodstvo kluba.

Aničić je u Premijer ligi igrao za Zrinjski, onda godinama nosio dres Astane, da bi potom do prelaska u Sarajevo tri sezone proveo u turskom Konyasporu, gdje je i zaradio tešku povredu koljena.

Upravo je Aničić stao pred novinare u petak i najavio meč u kojem je proveo samo četiri minute.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Što se tiče same utakmice, dolazi nam jedna motivisana ekipa, protivnik koji nije ušao najbolje u prvenstvo, no tražiće šansu na Koševu i biće motivisana kao i sve ostale ekipe koje dolaze u Sarajevo", rekao je Aničić i dodao:

"Radili smo analizu, danas ćemo to ponoviti, očekuje nas teška utakmica, ali svjesni smo kvalitete, naše samopouzdanje raste iz tjedna u tjedan, očekujem dobru utakmicu i da uzmemo tri boda".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.