Već je zaboravljen

Bayern s Lewandowskim je već prošlost, a to pokazuje i izjava legendarnog Nijemca

Eldar Ganibegović

Godinu dana prije isteka ugovora, Robert Lewandowski zatražio je transfer iz Bayerna i pojačao Barcelonu.

Ipak, nije to mnogo, ustvari nikako, poremetilo bavarski klub.

Bayern je odlično krenuo u ovu sezonu i u utakmici za trofej njemačkog Superkupa slavio protiv Leipziga 5:3, a u prvom kolu nove sezone Bundeslige Bavarci su savladali Eintracht Frankfurt 6:1.

U dvije utakmice uspjeli su zabiti 11 golova, što primjećuju njemački mediji i postavljaju pitanje hoće li prvak države bez Roberta Lewandowskog u sastavu puno lošije prolaziti u ofanzivi. 

"Dugo nisam vidio takav angažman i želju u Bayernovoj igri. Momčad s Robertom Lewandowskim je prošlost, ova momčad je budućnost", priznao je Franz Beckenbauer, legendarni Nijemac i počasni predsjednik Bayerna, a prenosi portal krzbb.de.

Novinari "Bilda" idu i dalje u svojim promišljanjima i pitaju se nije li Lewandowski posljednjih godina "kočnica" minhenskog kluba i negativno utjecao na moral momčadi. Ovako grub zaključak izvukli su nakon izjava trenera Bavaraca Juliana Nagelsmanna koji je pohvalio atmosferu u svojoj momčadi:

"Pogledajte samo kako su igrači slavili pobjedu u Superkupu, a onda i s Eintrachtom. Ovo je za mene nedvojbeno najveća radost. Pobjeda nikad nije trivijalna i nikada ne bi trebala postati normalna", rekao je Nijemac nakon utakmice protiv Eintrachta.

Priliku za novu pobjedu Bayern će imati za sedam dana, u sklopu 2. kola Bundeslige. Bavarci će odmjeriti snage s Wolfsburgom, a okršaj je na rasporedu u nedjelju, 14. augusta s početkom u 17:30 sati.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lewandowskog što se tiče, navijači Barcelone još uvijek čekaju na njegov prvijenac.

Poljak je do sada nastupio u tri pripremne utakmice (ukupno 178 minuta), no nije uspio da se upiše u listu strijelaca. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.