Izdašna donacija

Impresivan gest Tuzla Cityja pred utakmicu protiv Slobode

Admin Čaušević

Tuzlanski derbi odigran je na stadionu Banja Ilidža u Gradačcu.

Kako su počeli radovi na promjeni terena stadiona Tušanj tuzlanski premijerligaši su bili primorani da pronađu privremeni dom.

Ranije je bilo planirano da se Tuzla City i Sloboda sastanu u Banovićima, ali je naknadno došlo do promjene pa se meč igrao u Gradčcu.

Uoči same utakmice viđen je zaista pohvalan gest Tuzla Cityja prema današnjem domaćinu, Zvijezdi iz Gradačca.

Naime, u ime Tuzla Cityja, predsjednik klupske Skupštine Munib Subašić je Zvijezdi predao ček u vidu donacije u iznosu od 20.000 KM.

Tuzla City je poznat po tome da gradi sjajne odnose sa klubovima sa područja Tuzlanskog kantona i vrlo često im pomaže.

Podsjećanja radi, derbi za Grad soli je u jednoj slaboj utakmici okonačan sa najnepopularnijim rezultatom 0:0.

Interesantno da je ovo za tuzlanske Plave bila prva ovosezonska ligaška utakmica pošto su ranije odgodili zbog evropskih obaveza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvenstvo za izabranike Dragan Jovića se nastavlja već u srijedu kada ih očekuje duel na Bilinom polju protiv nakon tri odigrana meča maksimalnog Sarajeva.

Tuzla City koji je u debitantskom evropskom nastupu dogurao do 2. prekola Konferencijske lige treba da nadoknadi još utakmice protiv Igmana i Posušja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.