Pregovori su u toku

Zeljković blizu odlaska iz Veleža · Saznajemo

Admin Čaušević

Velež će uskoro ostati bez jednog od svojih najboljih igrača, saznaje SportSport.ba.

Zeljković se posljednjih godina etablirao među lidere Rođenih i nalazi se u grupi najzaslužnijih igrača zašto je mostarski klub opet vrhu bh. fudbala.

Ovaj 24-godišnjak koji je prošao omladinske selekcije Sarajeva i TOŠK-a je u Velež stigao prije četiri godine iz konjičkog Igmana.

Kako SportSport.ba saznaje pregovori oko odlaska Zeljkovića iz Veleža su u toku i sve bi trebalo biti uskoro završeno.

Transfer Sarajlije ne dolazi kao iznenađenje s obzirom da je igrao odlično, posebno u periodu kada je ekipu vodio Feđa Dudić.

Zeljković može podjednako dobro igrati na pozicijama štopera i defanzivnog veznog te je po prikazanom definitivno zaslužio iskorak u karijeri.

Kada su u pitanju detalji oko budućeg kluba svi su ''zakopčani do grla'', ali kako je za SportSport.ba potvrđeno ovog pouzdanog fudbalera čeka prvi inostrani angažman i to u prema svemu sudeći u Rusiju.

U nekoliko proteklih godina popularni Zelje je bio član generacije Veleža koja je izborila povratak u Premijer ligu, zatim na euroscenu te kao šlag na tortu osvojanje Kupa BiH. Skupio je 117 nastupa uz dva postignuta gola. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S obzirom da ima važeći ugovor sa Rođenim do ljeta naredne godine mostarski klub će inkasirati i određeni iznos novca.

Bit će to drugi izlazni transfer za Velež pošto je ranije i Slaviša Radovića otišao u inostranstvo, tačnije u latvijsku ekipu, Liepaja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.