Tužno da ne može tužnije

Otišao sa 43 godine: Igrao za slavne klubove i sa velikim zvijezdema, preminuo zaleđen

Admin Čaušević

Prije nego što je preminuo ostavila ga je žena i odvela sina kojeg nije vidio do prerane smrti. 

Kada nastupate za poznate evropske klubove kao što su Bordeaux i Milan na vrhuncu njihove moći, onda definitivno se ubrajate u veoma potentne grače.

Potentan igrač je bio i protagnost ove srceparajuće životne priče sa zaista pretužnim epilogom pošto je ostavljen od svih preminuo sa 43 godine.

Joachim Fernandez je rođen 1972. godine u Senegaluu, vrlo rano je došao u Francusku, a fudbal je počeo trenirati u Bordeauxu.

Uslijedile su razne posudbe. Kada je Bordeuax trenirao nesuđeni selektor BiH Slavoljub Muslin, Fernandez je debitovao za prvi tim.

Tada je za Bordeaux nastupao i veliki Zinedine Zidane. U sezoni 1995/1996 francuski klub je došao i do finala Kupa UEFA, a Fernandez je igrao u nekim od susreta.

Zatim su uslijedili angažmani u Udineseu, Monzi i Milanu. Otišao je poslije toga u Dundee United. Angažaman u Škotskoj se pamti po žestokom duelu sa Paulom Gascoigneom tokom jednog prijateljskog duela.

Kada je ulazio u najbolje fudbalske godine počeli su da dolaze pehove. Tako je sa 29 okačio kopačke o klin nakon niza teških povreda koljena.

Odlazak u preranu penziju je bio sam okidač za velike probleme. Brzo nakon toga ga je ostavila supruga i sa sobom odvela sina.

Sav novac koji je zaradio slao bi porodici u Senegal, ali to njegovoj supruzi nije bilo dovoljno. Tragedija je još veća jer do smrti nije vidio svog sina.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na kraju je ostao sam. Postao je beskućnik i preminuo je od hladnoće na jednoj od ulica u fancuskog gradiću Domontu. Bilo je to u januaru 2016. godine.

"Razvod ga je ubio. I onda to što nije mogao vidjeti svog sina je bilo najgore za njega", kazao je jedan od njegovih poznanika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.