Bordo tim se pojačava nakon odlaska Mujakića u Tursku

Vukotić na pragu FK Sarajevo

FK Sarajevo u narednim danima bi mogao dobiti novo pojačanje.

Naime, odlaskom Nihada Mujakića te povredom Marina Aničića, nastali su problemi za zadnju liniju bordo kluba.

Odmah su sa Koševa krenuli u potragu za pojačanjem u zadnjoj liniji, a moguće novo ime je stameni stoper Aleksandar Vukotić.

Vukotić je sa uspjehom nosio dres FK Krupa, kada je ovaj tim nastupao u Premijer ligi i skrenuo pažnju na sebe.

Povezivao se sa i FK Željezničar te još nekoliko premijerligaša, no na kraju je ipak napustio našu zemlju.

Skrasio se u belgijskom Waasland Beverenu gdje i sada nastupa, a svojim sjajnim partijama brzo je osvojio simpatije čelnika kluba te navijača.

Kako je potvrđeno za SportSport.ba, dvije strane su već obavile određene razgovore i postoji velika mogućnost da 27-godišnjak rođen u Kraljevu dođe na Koševo, s obzirom da su dvije strane postigle dogovor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navodno bi belgijski klub pustio bez odštete Vukotića i onda bi posao bio zvanično završen. Vukotić ima i bh. državljanstvo koje je dobio 2018. godine kada se povezivao sa i sa reprezentacijom naše zemlje.

Sarajevo nakon tri meča u Premijer ligi ima isto toliko pobjeda, a sutra bordo momke očekuje duel sa FK Tuzla City u Zenici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.