Dominikanska Republika

Džumhur prošao, ali ga već u drugom kolu čeka najteži protivnik

Eldar Ganibegović

Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo ATP Challengera u Santo Domingu.

Najbolji bh. teniser u prvom koli je savladao 540. igrača svijeta, domaćeg predstavnika Petera Bertrana.

Bilo je 2:0 za Sarajliju, po setovima 6:4 i 7:5 i tako je Damir izborio drugo kolo.

U prvom setu Damir pravi brejk u četvrtom gemu, no ubrzo gubi servis. Ipak, ko rezultata 5:4 na protivnikov servis koristi treću set loptu.

Drugi set donio je samo jednu brejk loptu, koja je ujedno bila i set i meč lopta, a Džumhur ju je iskoristio i prošao dalje.

Drugo kolo donijet će mu najtežeg mogućeg protivnika na ovom turniru, s obzirom na to da ga čeka duel s prvim nosiocem, Špancem Robertom Carballesom Baenom koji je s 2:0 bio bolji od Argentinca Gonzala Villanueve.

Taj meč na rasporedu je sutra od 16 sati po centralnoevropskom vremenu, a pobjednik tog duela u četvrtfinalu ide na boljeg iz meča Trungelliti - Delbonis.

Ovo je za Džumhura inače četvrti turnir nakon povratka nakon problema s gušteračom i četvrta pobjeda.

ATP Challenger Santo Domingo:

Damir Džumhur - Peter Bertran 2:0 (6:4, 7:5)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.