Kraj za Džumhura: Danas je protivnik jednostavno bio prejak

Ispao u četvrtfinalu

Kraj za Džumhura: Danas je protivnik jednostavno bio prejak

E. Ganibegović

Damir Džumhur završio je nastup u njemačkom Meerbuschu.

Najbolji bh. teniser okončao je nastup na ovom challengeru u četvrtfinalu, a bolji od njega bio je 155. igrač svijeta Dennis Novak.

Ovaj 28-godišnji Austrijanac protiv Sarajlije je slavio rezultatom 0:2, po setovima 1:6 i 3:6.

Prvi set apsolutno je pripao austrijskom teniseru koji je imao tri brejka i slavio s 1:6, dok mu je u drugom za set i meč bio dovoljan jedan brejk kojeg je uzeo odmah na startu. 

Novak će u polufinalu igrati protiv Talijana Bonadija, a taj meč na programu je već ujutro.

Džumhura što se tiče, on je u prva dva kola pokazao dobru igru i slavio sa po 2:0 protiv Rodionova i Andreeva, te nas može radovati da polako hvata dobru formu.

Podsjetimo, on je imao velikih zdravstvenih problema u periodu koji je na sreću iza njega. 

Nakon meča kvalifikacija za Roland Garros, podsjetimo, zabolio ga je stomak, a kasnije će se ispostaviti da je riječ o akutnom pankreatitisu, odnosno upali gušterače.

ATP Challenger, Meerbusch, četvrtfinale:

Damir Džumhur - Dennis Novak 0:2 (1:6, 3:6)

Top Komentari

King_Kenny
...nek se hvata lopate dok je jos mlad i u snazi,nije on za tenisa.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi