Katastrofalan posljedni period

Veliki pad u igri koštao BiH plasmana u polufinale Eurobasketa

Emir Dindić

Muška kadetska (U-16) reprezentacija Bosne i Hercegovine  nije uspjela se plasirati polufinale Europskog prvenstva B divizije! Oni su danas u sjajnom duelu poraženi od Finske rezultatom 75:65.

Prvih 10 minuta vidjeli smo odličnu košarku gdje su izabranici Bobana Ninića nakon prvog perioda imali prednost od 21:16. U drugom periodu gledali smo igru koš za koš, te u takvom omjeru snaga bolje se snalazi Finska koja ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 19:18. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 39:35 u korist naše selekcije.

Treći period nismo vidjeli previše atraktivnu košarku pa je naša selekcija ovaj period riješila u svoju korist sa 13:9, te nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 52:44 u korist Bosne i Hercegovine.

U četvrtom periodu naša selekcija kao da je ostala bez inspiracije i igre, što su iskoristili  mladi košarkaši Finske te na kraju zasluženo odlaze u polufinale rezultatom 75:65. Ovaj period je inače završen nevjerojatnim rezultatom 31:13 u korist pobjedničkog sastava.

Finsku su predvodili u ovom susretu Elmeri Abbey sa 19 poena i Olavi Suutela sa 18. Bolji od ostalih u našoj selekciji bili su Bakir Đedović sa 18 poena, odnosno Faris Duvnjak sa 13 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.