Kadetkinje BiH bolje od Irske na otvaranju Europkog prvenstva

Izabranice Drage Karalića ostvarile prvu pobjedu

Kadetkinje BiH bolje od Irske na otvaranju Europkog prvenstva

E. Dindić

U 1. kolu Europskog prvenstva divizije B za košarkašice u Podgorici, selekcija Bosne i Hercegovine u uzbudljivom susretu savladala je Irsku sa 60:55. 

U prvih 10 minuta gledali smo uzbudljivu košarku pa je ovaj period završen rezultatom 19:19. Drugi period odlična odbrana izabranica Drage Karalića koje ovaj period dobivaju rezultatom 15:6. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 34:25 u korist naše selekcije.

Nastavak susreta donosi mnogo bolju igru selekcije Irske koja ovaj period dobiva rezultatom 18:9. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 43:43.

Posljednji period ipak izabranice Drage Karalića nisu dopustile iznenađenje i na kraju slave pobjedu rezultatom 60:55.

Bolje od ostalih u našoj selekciji bili su Katarina Mihalj sa 15 poena sedam skokova i pet asistencija, dok je Milica Mitrović dodala 10 poena uz 5 skokova, odlično su je pratile i Ema-Nela Hrustić sa osam poena koliko je postigla i Adna Halilbašić a pri tome dodala i 14 skokova.

Kod selekcije Irske Caoimhe Gilligan postigla je 9 poena, dok je Karolina Gierszal dodala sedam poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi