Sporazumni raskid

Rifet Kapić više nije član FK Sarajevo! · Zvanično

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sarajevo objavio je raskid saradnje sa Rifatom Kapićem.

Bordo klub je tri utakmice bez pobjede u prvenstvu BiH. Nakon poraza od Tuzle Cityja i Igmana, na red je došao i mršavi remi sa Slobodom.

U toj utakmici tragičar je bio Kapić, koji je u 90. minuti promašio penal za pobjedu. Nakon utakmice navijači Sarajeva su skandirali ovom veznjaku da ode iz kluba što ga je itekako potreslo. Saigrači su mu pružili podršku i ohrabrivali ga jer je bilo jasno da Kapiću nije nimalo lako.

Nakon tih dešavanja Kapić je odlučio da se oglasi na društvenim mrežama i poručio je da on snosi svu krivicu zbog činjenice što Sarajevo nije upisalo pobjedu u sinoćnjoj utakmici protiv Slobode.

Nekoliko dana kasnije, stigla je potvrda o kraju saradnje između njega i kluba. To je Sarajevo potvrdilo putem zvanične web stranice.

"FK Sarajevo i Rifet Kapić sporazumno su raskinuli ugovor koji je važio do 31. maja 2023. godine. Nakon utakmice protiv Slobode, igrač se obratio klubu sa zahtjevom za raskid saradnje, a isti je prihvaćen od strane kluba", navodi se na zvaničnoj stranici Sarajeva.

27-godišnjak je u Sarajevo došao prošlog ljeta iz Njemačke, s tim da je član Bordo tima bio i dvije godine ranije, kada je posuđen iz švicarskog Grasshoppersa, a prošao je i juniorsku selekciju tima s Koševa.

Ove sezone upisao je svih šest nastupa u Premijer ligi i na terenu je proveo 312 minuta. Sa Sarajevom ima titulu prvaka BiH i osvojen Kup naše zemlje. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukupno je u dresu Sarajeva odigrao 47 utakmica postigavši 3 pogotka.

Sarajevo prekid loše serije traži u petak na stadionu Grbavica protiv svog najvećeg rivala, ekipe Željezničara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.