Sarajevo dočekuje Leotar

Poseban "skaut" na Bilinom polju

Admin Čaušević

Sarajevo i Leotar igraju meč 8. kola pred praznim tribinama Bilinog polja.


Disciplinska komisija NFSBiH kaznila je FK Sarajevo sa jednom utakmicom bez publike, a kazna će biti odrađena protiv Trebinjaca.

Ipak, na tribinama će se naći samo odabrani, odnosno predstavnici klubova kao i specijalni gosti koji žele pratiti meč.

Među, odabranim nalazi se i selektor reprezentacije BiH, Ivaylo Petev koji će uskoro objaviti spisak za septembarske mečeve.

Fotoreporter portala SportSport.ba je uoči utakmice ulovio Peteva u ugodnom razgovoru sa predsjednikom FK Sarajevo, Ismirom Mirvićim.

Ostaje da se vidi da li će "skautiranje" meča Sarajevo - Leotar biti korisno za spisak ili se radi o ubičajnoj odluci da se posmatra neki meč Premijer lige.

Trener i Bugarske je i ranije bio na stadionima tokom susreta najjačeg bh. ranga, međutim na spisak bi rijetko kada uvrstio premijerligaškog igrača.

Podsjećanja radi, Bosna i Hercegovina u septembru igra mečeve Lige nacija protiv Crne Gore i Rumunije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećanja radi, Zmajevi će 23. septrembra u Zenici biti domaćini Crnoj Gori, a tri dana kasnije slijedi gostovanje u Bukureštu.

Za povratak u Ligu A bh. reprezentaciji će biti dovoljna pobjeda nad Crnom Gorom pošto je vodeća na tabeli sa 8 bodova dva kola prije kraja. Crna Gora ima 7, Finska 4, a Rumunija tri boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.