Petev je našao novog igrača: "BiH je moja druga domovina, završen je proces dobivanja državljanstva"

Igra u defanzivnom redu

Petev je našao novog igrača: "BiH je moja druga domovina, završen je proces dobivanja državljanstva"

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro bi mogla dobiti novog fudbalera.

Naime, prema pisanju hrvatskog medija Index.hr, fudbaler Osijeka Danijel Lončar dobio je bh. državljanstvo i na radaru je selektora Ivayla Peteva.

"BiH je moja druga domovina s obzirom na to da su mi tamo rođeni roditelji. Proces dobivanja državljanstva traje već određeno vrijeme, a sada sam ga završio. Ako budem igrao u dobroj formi, naravno da se nadam i pozivu za reprezentaciju, ali u ovom trenutku mi to nije prioritet.

Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati", rekao je defanzivac Osijeka i dodao:

"Trenutno sam fokusiran samo na igre u Osijeku."

Inače, Lončar je prošao sve kategorije Osijeka i nezamjenjiv je član tima iz Slavonije, ugovor sa Osijekom ima do 2026. godine.

U karijeri je skupio skoro 100 utakmica u HNL-u, a u Osijeku se nadaju da bi uskoro mogli fino napuniti kasu na njegovom transferu u skorije vrijeme. Ne kriju da je bilo interesa za Lončara.

Lončarova vrijednost na tržištu iznosi 1,5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Pored primarne pozicije štopera, Lončar odlično može pokriti i poziciju desnog beka, a u karijeri je igrao i na poziciji zadnjeg veznog.

Selektor Petev će uskoro objaviti i spisak naše reprezentacije za septembarski ciklus Lige nacija.

Top Komentari

pitariistok
Dok ti je BiH druga domovina onda neka te u svojoj prvoj domovini...nama ne trebas i hebat cemo ti majku kad god budes igrao!!! Djubre obicno....cuj druga domovina....mrs!!!
10 2
King_Kenny
...ovaj nas Vasko Zabata nasao nekog ujku polovnjaka kojeg treba prodati preko reprezentacije,cak mu je BiH "druga" domovina,u onu prvu ga ne bi zvali ni da kosi travu na stadionu...
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi