Tuzla City slavio u Srebreniku

Jović zadovoljan nakon pobjede protiv Širokog: "Sada idemo Veležu da se nadigravamo"

Endin Čaušević

Tuzla City danas je pobijedio ekipu Širokog Brijega sa 4:1 u okviru osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzla City je na stadionu u Srebreniku uspio lakše od očekivanog da pobijedi Široki Brijeg, a sve je već bilo završeno nakon prvog dijela kada su domaći vodili sa 4:1.

Nakon utakmice svoj utisak otkrio je i trener domaćeg tima Dragan Jović koji je mogao biti zadovoljan igrom svoje ekipe.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično, dali smo u prvom dijelu tri boda ekipi koja je u prethodnih šest mečeva primila samo dva gola i to najbolje govorili kako smo igrali u prvom dijelu", rekao je Jović i dodao.

"Drugi dio smo prepustili igru Širokom koji je propustio nekoliko šansi da meč ode u neku neizvijesnost, ali dali smo daj četvrti gol koji je sve riješio".

Tuzla City već za vikend gostuje Veležu, a Jović se osvrnuo i na taj meč.

"Idemo Veležu koji je u nezgodnoj situaciji i pod imperativom pobjede, mi idemo dole da se nadigravamo i učinit ćemo se da ostvarimo pozitivan rezultat ", zaključio je Jović u izjavi za Moja TV.

Svoje impresije nakon utakmice otkrio je i predstavnik gostujućeg tima Stanko Bubalo koji jasno nije bio zadovoljan porazom Širokog u Srebreniku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prvo čestitam domaćim na zasluženoj pobjedi, nismo danas bili pravi pogotovo iz prekida i primili smo olako dva gola. To je tako u fudbalu, danas nije bio naš dan i mi se okrećemo narednom meču. Probat ćemo se što bolje pripremiti za meč protiv Borca, nama je svaki meč derbi", rekao je Bubalo.

Tuzla City je trenutno drugi sa 13 bodova i dva meča manje u odnosu na lidera Sarajevo, dok je Široki peti sa 12 bodova iz sedam odigranih utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.