Poznata imena

Dva nova lica na treningu FK Sarajevo · Saznajemo

Admin Čaušević

Brojne povrede su glavni razlog zašto FK Sarajevo kuburi sa igračkim rosterom.

Brojne povrede su glavni razlog zašto FK Sarajevo kuburi sa igračkim rosterom.

Svaka utakmica u posljednje vrijeme Bordo timu bi donosila povredu nekog od startera, a posljednji na listi povrijeđenih je Musa Muhamed.

Prijelazni rok u BiH je završen, ali je klubovima otvorena mogućnost da dovode igrače koji su dobili slobodne papire prije 13. augusta.

Upravo to će iskoristiti Sarajevo koja će u svoje redove prema svemu sudeći angažovati dva zvučna imena ljubiteljima bh. fudbala.

Naime, kako SportSport.ba saznaje na današnjem treningu u Trening kampu bili su defanzivci Avdija Vršajević i Dejan Uzelac.

Obojica su odradili odradili prvi trening sa Bordo tima, pa ostaje da se vidi da li su zadovoljili i ukuse stručnog šta poslije čega bi se treba očekivati i potpis.

Iskusni Vršajević je u svojoj karijeri između ostalih igrao za Čelik, Željezničar, Kladno, Spartu iz Praga, Tatran Presov, Hajduk, Osmanlispor, te Umraniyespor.

Pouzdani desni bek bio je i član generacije reprezentacije koje je igrala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a posljednjih sedmica je trenirao invididualno nakon što se vratio iz Turske.

S druge strane, Uzelac je odlično poznat ljubiteljima bh. fudbala pošto je igrao za niz premijerligaša poput Željezničara, Olimpika, Slobode i Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji angažman ovaj 28-godišnjak je imao u Srbiji gdje je proljetos nastupao za Kolubaru, a od ovog ljeta je slobodan igrač.

Sa čak 17 primljenih golova odbrana Bordo tima je među slabijim u Premijer ligi pa i ne čudi zašto će dodatni igrači biti angažovani u tom dijelu ekipe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.